عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تأکید بر نادرست بودن ادغام پژوهشکدۀ حفاظت خاک و آبخیزداری افزود: هیچ مقامی اختیار حذف هیچ مؤسسۀ تحقیقاتی و سازمانی که مصوبۀ مجلس داشته باشد، را ندارد؛ مگر اینکه مجلس شورای اسلامی آن را حذف کند.
به گفتۀ نمایندۀ مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، ادغام (انحلال) پژوهشکدههای وزارت جهادکشاورزی آن هم در سال جهش تولید موجب نگرانی متخصصان بخش کشاورزی و تحقیقاتی کشور شده است؛ و دولت برای کوچکسازی خود باید از آن دسته از مؤسسات خدماتی خودش شروع کند که مدیرانش دارای حقوقهای نجومی هستند.
متن نامۀ کوچکی نژاد به شرح زیر است:
“برادر بزرگوار جناب آقای دکتر انصاری
معاون محترم رئیسجمهور و رئیس سازمان امور اداری کشور
خبر منتشره در سایتها با عنوان مصوبۀ شورای عالی اداری، مبنی بر ادغام پژوهشکدهها و مؤسسات وابسته به سازمان تحقیقات جهادکشاوزی آن هم در سال جهش تولید، موجب نگرانی متخصصین بخش کشاورزی و تحقیقاتی کشور شد. همۀ متخصصین بر این اعتقاد میباشند که موتور محرک تولید (جهش تولید) تحقیقات میباشد. آیا حذف مؤسسات تحقیقات در جهت حمایت، شعار سال میباشد.
اگر دنبال اجرای (بند الف ماده 28) قانون برنامه (اصلاح ساختار دولت) میباشید، معتقدم راه را اشتباه میروید، هزاران شرکتها و بخشهای ارائهدهندۀ خدمات در کشور وجود دارد که بخش خصوصی (اجرای اصل 44 قانون اساسی) توان اداره آنها را دارند، متاسفانه افراد وابسته به دولت که منافعشان در آنجاست (حقوقهای نجومی) دولت قادر به حذف یا ادغام آنها نیست.
من به شما بهعنوان برادری که به قوانین تسلط دارد و در مجلس هشتم خدمت شما بودم یادآور میشوم که اگر هر سازمان یا مؤسسهای که مصوبۀ مجلس دارد هیچ مقامی اختیار حذف آن را ندارد مگر مجلس شورای اسلامی بهعنوان مثال مؤسسۀ تحقیقاتی تاس ماهیان مصوبه مجلس میباشد انتظار دارم دستور فرمایید مصوبۀ شورای عالی اداری لغو و گروه کارشناسی خبره تشکیل تا مؤسسات غیرتحقیقات و مراکز زائد دولتی حذف شوند، یقیناً حمایت مجلس را به دنبال دارد.”
از همین پرونده بیشتر بخوانید
به گزارش تسنیم، بر اساس مصوبۀ شورای عالی اداری دولت، وزارت جهادکشاورزی مکلّف شده ظرف دوماه نسبت به ادغام «پژوهشکدۀ حفاظت خاک و آبخیزداری در مؤسسۀ تحقیقات جنگلها و مراتع کشور» ادغام نماید و نام مؤسسه نیز به «مؤسسۀ تحقیقات جنگل، مرتع و آبخیزداری کشور» تغییر یابد.
گفتنی است ادغام (انحلال) پژوهشکدۀ حفاظت خاک و آبخیزداری، موجب اعتراض طیف گستردهای از اساتید، نخبگان و کارشناسان محیطزیست، منابع طبیعی و کشاورزی شده است؛ به گفتۀ ایشان با توجه به وضعیت نامطلوب منابع طبیعی کشور، حذف (ادغام) تنها مجموعۀ پژوهشی که از افتخارات آن صفشکنی در مسائل پیچیدۀ منابع پایۀ زیستی و طبیعی و مدیریت اصولی آبخیزها در قالب آبخیزداری و آبخوانداری است، ضربۀ جبرانناپذیری را به زیرساختهای طبیعی تولید و حفاظت، پایداری و سلامت حوزههای آبخیز وارد مینماید.
کل مطالب پروندۀ «معجزۀ آبخیزداری» اینجا در دسترس شماست
انتهای پیام/